Tavoitteenani on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, kauniita, terveitä ja hyväluonteisia shetlanninlammaskoiria.

Hallauksen kennelin ja koirien hihnojen toisessa päässä häärii minä, Karoliina Korva. Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Kuusamosta. Elokuussa 2021 muutimme Pohjois-Karjalaan Joensuuhun. Olen vielä melko tuore shelttiharrastaja ja -kasvattaja. Koko ajan opin uutta ja haluan perehtyä lisää koiramaailmaan ja kasvatukseen. Työskentelen lemmikkieläinten parissa trimmaaja-myyjänä, joten eläinten seurassa pyörin myös vapaa-ajan ulkopuolella. 

Minulle on myönnetty Hallauksen kennelnimi kesäkuussa 2021. Kasvatan shetlanninlammaskoiria normaaleissa kotiolosuhteissa. Meillä pennut tottuvat normaalin arjen ääniin ja touhuihin, ja pääsevät kokemaan mahdollisimman paljon erilaisia asioita. 

Harrastamme koirien kanssa pääsääntöisesti metsä- ja hihnalenkkejä päivittäin, kesällä ja syksyllä käymme usein patikoimassa. Erilaisia koirakursseja ollaan suoritettu nuorimmaisten kanssa, sekä omatoimitreenejä vedetty agilitykentillä omaksi iloksi. Näyttelyissä käymme silloin tällöin. Lempparipaikka meillä on ehdottomasti oma mökki järven rannalla, siellä koirat saa juosta niin paljon kuin haluavat, eli ihan koko ajan. Kalastus, veneily ja palloleikit on tyttöjen mielestä parasta.

Olen aina ollut lemmikkirakas ihminen, ja meidän perheessä onkin aina ollut lemmikkieläimiä, kissoja ja koiria. Ensimmäisen ikioman sheltin hankin vuonna 2017. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Shetlanninlammaskoiraan päädyin pitkän harkinnan ja perehtymisen jälkeen. Ihastuin sheltin ulkonäköön, sen kauneuteen ja sopivaan kokoon. Ne ovat myös älykkäitä, helposti koulutettavia ja aktiivisia koiria. Ensimmäisen sheltin hankittuani, tiesin heti, että tämä on se oma rotu, ja näitä pitää saada lisää. Seuraava sheltti liittyikin meidän perheeseen jo seuraavana vuonna 2018. Niin lauma vaan kasvaa kasvamistaan, ja 2021 kesällä sain vihdoin myöntävän vastauksen puolisoltani kolmannesta koirasta. Ja kappas kummaa, myös neljäs perheenjäsen liittyi laumaamme 2022 kesällä, ensimmäinen sijoitusnarttu kasvattajakollega Kultalan kennelistä. Näitä ei voi koskaan olla liikaa. <3

Kipinä kasvatukseen sai alkunsa siitä, kun näin kasvatustyötä aivan lähietäisyydeltä ja sain olla mukana pentujen eri kasvuvaiheissa. Tiesin, että saan tukea ja turvaa lähipiiristä, jos innostun kasvattamaan. 

Ensimmäinen pentue meille syntyi vuonna 2020, ja siitä sain varmuuden, että haluan alkaa kasvattajaksi. Tällä tiellä nyt ollaan, ja katsotaan mihin tässä tulevaisuudessa päädytään. 

Olen:

- suorittanut Kasvattajan peruskurssin 2021
- Suomen Kennelliitto Ry:n jäsen
- Shetlanninlammaskoirat Ry:n jäsen

© Kennel Hallauksen
Kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty! 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita